Optage bil lån eller spare sammen til det?

Her på sprogcenteret skal det faktisk ikke handle så meget om sprog i dag, men derimod en lille lektion i privatøkonomi. Hvis du ikke bryder dig om en løftet pegefinger og har flere dårlige lån der tynger dig, er dette indlæg ikke noget for dig.

Hvis du derimod er åben for en lille peptalk omkring faldgruberne ved at låne penge og stifte gæld, så skal du bestemt læse med her.

Først og fremmest handler dette om bil lån, da det er klassen over de usikrede forbrugslån som jeg mener man generelt ikke skal optage, med mindre det er en nødsituation. Derimod er der mange ting der taler for at optage et bil lån, men ikke altid.

Først og fremmest er det vigtigt at huske på at det jo ikke er gratis at låne penge, du kommer til at betale en ganske stor del mere tilbage end du har lånt, så har du muligheden for at spare sammen til en bil er det naturligvis at foretrække.

Når man skal vurdere om man skal optage et billån, skal man først og fremmest se på om man har brug for bilen. Mange sætter sig i gæld og har næsten ingen penge til overs, fordi de gerne bare vil have en bil. I sådan en situation synes jeg kun man skal låne penge til en bil, hvis man virkelig har luft til at betale de månedlige afdrag, service, forsikring osv.

Har man derimod fået nyt arbejde og kan måske ikke engang bruge offentlige transportmidler, så kan det bestemt være en god ide at låne til en ny bil. MEEEEEN det er altså stadig vigtigt du kan betale hvad det koster. Jeg ser mange der låner penge, og efterfølgende sidder så hårdt i det at de ikke har penge til uforudsete udgifter. Så begynder de at låne til forbrug, altså de dyre forbrugslån, og så er man allerede fanget i gældsfælden.

Men tilbage til sagen. Skal man låne penge til ny bil er det vigtigt virkelig at undersøge markedet for muligheder. Hvis man har solid friværdi i ens bolig, kan man optage billigt realkreditlån og bruge som bil lån, dette er oftest den bedste løsning, pga den billige rente i forhold til et traditionelt bil lån, men efter finanskrisen og efterfølgende prisfald på boliger

Se prisoversigt: Bil lån

Du kan benytte ovenstående liste til at finde de billigste bil lån, og husk at se på de totale årlige omkostninger (ÅOP), så du ved hvad den totale omkostninger er over et år. Generelt skal du huske at når du anskaffer en bil kommer der flere udgifter end bare lånet. Der er den grønne ejerafgift, som er meget forskelligt alt efter miljøbelastningen, der er reparationer og forsikring. Her skal man regne med der skal kasko på hvis det er en nyere og dyrere bil.

Se også: Her er de billigste billån (betalingsartikel på borsen.dk)

 

 

 

Comments are closed.