Så er vinteren over os – har du fået isoleret din bolig?

Metrologerne lover ned til -12 grader og 10 sne det kommende døgn, og det er nu du finder ud af om dit hus er ordentligt isoleret. Ved -12 grader vil en bolig der er dårligt isoleret spilde store mængder varme, og det kan ofte være svært overhovedet at opretholde en god temperatur.

Der er flere isoleringsinvesteringer du kan gøre, og det er investeringer der betaler sig hurtigt hjem igen, i nogle tilfælde allerede efter 2-3 år, alt efter hvor dårligt boligen er isoleret i forvejen.

Et problem kan være krybekælderen, som i mange boliger er u-isoleret, men når du isolerer krybekælderen skal du stadig sørge for der er en vis udluftning, og at bygningsrelementet følges.

Du kan læse revideret anvisning på http://anvisninger.dk/Publikationer/Sider/Smaahuse.aspx der omhandler både varmeisolering, lydisolering, vådrum og indeklima generelt.

Hulmursisolering

En af de mest populære efterisoleringsmetoder er hulmursisolering. I mange boliger er der luft mellem indermur og ydermur, og der kan med fordel hulmursisoleres, med f.eks. papiruld, som i øvrigt er et genbrugsmateriale.

Hulmursisolering er en af de isoleringsmetoder der er hurtigt tjent hjem, helt ned til 2 år, og du mærker ikke kun effekten på varmeregningen, men også på et forbedret indeklima. Du kan se en video omkring hulmursisolering med papiruld her http://hotpaper.dk/vi-tilbyder/hulmursisolering/

Besparelse på energien giver bedre afkast end penge i banken

I en krisetid hvor renten er tæt på nul og energipriserne er stigende, giver det god mening at bruge sin opsparing på energiforbedringer, fremfor at trække noget nær nul procent i rente i banken. En bruser med højt forbrug, hvilket betyder 6-9 liter vand i minuttet, kan udskiftes til en med et forbrug på 4-6 liter i stedet, og hvis du samtidig skruer lidt ned for styrken er der mange penge at spare.

Ny bruser og lidt mere fokus på vandforbruget kan spare en 2 personers husstand for omkring 40 kubikmeter vand om året. Det betyder omkring 4000 kr i besparelse. Udregningen tager udgangspunkt i et bad på fem minutter.

Tager I længere bade er besparelsen endnu større.

Dette er en af de bedste fifs til energibesparelser overhovedet, da investeringen til ny bruser er til at overse, i forhold til den store årlige besparelse. Du kan læse flere gode tricks til energibesparelser her http://epn.dk/privat/article4933368.ece

Comments are closed.