Skal fagforeninger og a-kasser skilles ad?

Skal fagforeninger og a-kasser skilles ad?

Jeg ved ikke om du har fulgt med i debatten de seneste dage omkring 3F´s blokade af Restaurant Vejlegården, men blokaden omkring restauranten har nu også ramt restaurantens samarbejdspartnere. Vejle amts folkeblad, hvor Vejlegården reklamerer, er blevet truet til at stoppe samarbejder, og hvis ikke de gør det så vil 3F´ere nedlægge arbejdet på folkebladet.

Og så er det spørgsmålet kommer; er tiden ved at være løbet fra fagforeningerne? Er det virkelig i orden at det er dem der skal administrere a-kasserne?

Det virker til at de gamle fagforeninger har svært ved at styre sig, og igen og igen går langt over gevind. Det er ærgerligt for det er jo ikke alle i fagbevægelser der har disse holdninger, men resultatet er stadig at vi gang på gang ser det man kan kalde magtmisbrug og mafiametoder.

Læs også: 3F Vil Stoppe Trykkeri Af Avis pga. Restaurant Vejlegården

Fagforeningerne er jo ikke kun medarbejdernes talerør, men også dem der administrerer a-kassen. Det er ikke som mange dem der rent faktisk har udgifter til a-kasse, det er staten der betaler pengene, men fagforeningerne der administrerer ordningen.

Tidligere, før der kom konkurrence på fagforeningsområdet, var både fagforening+a-kasse meget dyrt, i dag behøver man ikke være medlem af fagforening, men i stedet nøjes med at finde en billig a kasse.

Tidligere var der ofte krav til at man skulle være i en bestemt fagforening, men loven har åbnet op for et langt friere valg af både a kasse og fagforening. Når det er sagt er der stadig mange steder man skal være medlem af f.eks. 3F for at de andre medarbejdere på arbejdspladsen vil arbejde sammen med dig, så frit valg er der altså alligevel ikke alle steder.

Se også: Vejlegårdens facebook side

Comments are closed.